top of page

Playlist Plugger

Public·921 members

Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12 nëntor 2023

5 orë më parë — 7 orë më parë — (TV drejtpërdrejt<) Kosova Izraeli 2022 12 nëntor 2023 12 pri 2022 — Izraeli do lidhje të forta ekonomike para ambasadës ...

Kosova dhe Izraeli nënshkruajnë marrëveshje në fushën e Nxitja e bashkëpunimit institucional ndërmjet Autoriteteve Kombëtare të Turizmit dhe nxitja e bashkëpunimit të drejtpërdrejtë ndërmjet agjencive të udhëtimit ... Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12 nëntor 2023 7 orë më parë 6 orë më parë — Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12 nëntor 2023 7 orë më parë — Kosova Izraeli shiko live 12 nëntor 2023 LIVE UPDATES. “Izraeli vetë zgjodhi se interesin më të rëndësishëm e ka lidhjen me Amerikën dhe ajo që është e rëndësishme për Amerikën sesa Serbia. Është e drejta e tyre legjitime. Ajo që është e rëndësishme është që ne nuk morëm pjesë në atë proces sepse presidenti i (Serbisë, Aleksandar) Vuçiq nuk pranoi (në Uashington) të nënshkruajë ftesën për Izraelin për të njohur të ashtuquajturën Kosovë dhe anasjelltas”, i tha Selakoviq Radio Televizionit të Serbisë (RTS), duke theksuar se nuk ishte as i lumtur e as i kënaqur me marrëdhëniet e sapokrijuara midis dy vendet. Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, reagoi në mënyrë të ngjashme më 1 shkurt, duke thënë se ky vendim nuk do të ketë efekt pozitiv në marrëdhëniet mes shtetit të tij dhe Izraelit. Raketat mbi Izrael, grupi libanez Hezbollah merr Shqipëria Kosova English. Na ndiqni edhe në. AKTUALITET · ANTI-MAFIA · POLITIKE · BOTA Ai tha gjithashtu se pozicionet izraelite u goditën drejtpërdrejt. Evakuohen nga Izraeli, mbërrijnë në Rinas 40 shtetas Një shkollë në Rripin e Gazës ku 225 njerëz ishin strehuar nga sulmet, është goditur drejtpërdrejt Izraeli, mbërrijnë në Rinas 40 shtetas nga Kosova, ... Kosova e pret sot Andorrën, e vetëdijshme se duhet të fitojë patjetër - NACIONALEKosova do të përballet sot me Andorrën në Prishtinë, në ndeshjen e dytë dhe të fundit të rrethit të parë, në kërkim të fitores së parë në kualifikime për Kampionatin Evropian 2024. Ndeshja e Grupit I kualifikues mes dardanëve dhe vizitorëve nga Andorra zhvillohet në Stadiumin Fadil Vokrri në Prishtinë në orën 20:45. Kosova ishte me fat që e nxori një pikë në Izrael, megjithëse Milot Rashica ka mundur t’ia fitonte tri pikët e plota sikur të kishte shënuar nga afërsia dhe i papenguar në kohën shtesë, pas një loje tejet të dobët, veçanërisht në pjesën e parë. Andorra e humbi ndeshjen hapëse kundër Rumanisë, derisa Zvicra e shkatërroi Bjellorusinë 5:0. Zvicra dhe Rumania kanë nga tri pikë, ndërsa Kosova dhe Izraeli nga një pikë. A do të shtyhet ndeshja Kosovë – Izrael? 8 tet 2023 — Dhe, përfshirja në luftë e shtetit izraelit mund të ndikojë drejtpërdrejt edhe në futboll. Lexo Edhe: Kombëtarja e Izraelit ndodhet në një grup ... “Urimet e mia më të përzemërta për shtetin e Izraelit dhe Republikën e Kosovës për vendosjen e raporteve diplomatike. Kjo është një ditë e madhe për të dy vendet”, ka shkruar Engel. Tash më është e ditur se statusi i Jerusalemit është një nga pengesat më të mëdha për arritjen e një marrëveshjeje paqësore midis Izraelit dhe Palestinës. Bashkimi Evropian, Kombet e Bashkuara dhe vendet arabe ishin alarmuar nga vendimi i ish-presidentit të SHBA-së, Donald Trump për ta zhvendosur Ambasadën amerikane në Jerusalem. Republika e Kosovës nuk mundet as ta përshpejtojë as ta ngadalësojë zgjidhjen e statusit të Jerusalemit, i cili historikisht është konsideruar si shtëpia e përbashkët e besimit mysliman, hebraik dhe të krishterë, ndërkohë që palestinezët pretendojnë Jerusalemin Lindor për kryeqytet, ndërsa Izraeli qysh nga antikiteti e konsideron Jerusalemin kryeqytetin e tij të përjetshëm dhe të pandashëm. Në këtë vizitë historike në Izrael na bashkohen edhe një grup i bizneseve të Kosovës, të cilat do të vizitojnë odat ekonomike në Izrael dhe do të zhvillojnë takime individuale me biznese për të parë mundësitë e bashkëpunimit. Delegacioni i bizneseve është nën organizimin e Odës Ekonomike Kosovë-Izrael, që operon tash e një vit në Prishtinë”, shkroi ai në Facebook. Siç theksoi Hoti duhet të punohet shumë që marrëdhëniet e Kosovës me Izraelin të jenë shumë të ngushta, në veçanti në sferën ekonomike ku mundësitë janë të pafundme. Në anën tjetër mbi shtatëdhjetë vjet, bashkësia ndërkombëtare ka qëndruar e bashkuar pas Rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së (Nëntor 1947) e cila bëri thirrje që Jerusalemi ‘të vendoset si një korpus separatum nën një regjim të veçantë ndërkombëtar… të administruar nga Kombet e Bashkuara’. Propaganda e ditëve të fundit që po orkestrohet nga qarqet serbe e ruse, ka për qëllim të relativizojë peshën dhe rëndësinë e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike në mes të Izraelit dhe Kosovës, duke nxitur me këtë rast disa shtete arabe dhe disa të tjerë që të kundërshtojnë këtë akt. Ministri i Jashtëm serb, Nikola Sellakoviq tha më 2 shkurt se ky hap do të “ndikojë në marrëdhëniet Serbi-Izrael”. IZRAELI DHE KOSOVA, NGA MIQËSIA TRADICIONALE, NË ZGJERIMIN E MARRËDHËNIEVE DYPALËSHEMarrëdhëniet diplomatike në mes të shteteve, përpos karakterit politik e protokollar, kanë në vetvete edhe segmentit të besimit të ndërsjellë. Izraeli duke e njohur pavarësinë e shtetit të Kosovës, beson në miqësinë tradicionale dhe në këmbim të kësaj investon ide e projekte që do ta bënin këtë miqësi, jo vetëm pjesë e rrëfimeve e kujtimeve të të mbijetuarve të Holokaustit, ku shqiptarët luajtën një rol vendimtar në shpëtimin e qindra hebrenjve gjatë LDB, por edhe preokupim i pashmangshëm në ngritjen e kapaciteteve shtetndërtuese e zhvillimore të Kosovës, tash e në të ardhmen Nga Mehmet PRISHTINA Vendosja e marrëdhënieve diplomatike në mes të Izraelit dhe Kosovës, gjithsesi është lajmi më i mirë i këtij fillimviti. Izraeli thotë se ushtria goditi 150 objektiva në 28 tet 2023 — Izraeli tha se ky njeri kishte qenë drejtpërdrejt përgjegjës për aftësitë ajrore të Hamasit, duke përfshirë dronët dhe paragliderët e ... Pasi barazoi 1:1 me Izraelin, rivalin e drejtpërdrejt për vendin e dytë dhe të fundit që dërgon në Euro 2024, në ndeshjen hapëse, Kosova është e vetëdijshme se i duhet medoemos t’i fitojë të gjitha tri pikët përballë një Andorre në shtëpi. Trajneri i Kosovës Alain Giresse e pranoi se ai dhe lojtarët e dinë sa e rëndësishme është të fitojnë përballë Andorrës. “Opsioni i vetëm për ne nesër është fitorja. Sa i përket lojtarëve se a janë të vetëdijshëm për nevojën për ta fituar këtë ndeshje? Po ata fillimisht janë të informuar, pastaj janë të vetëdijshëm për rëndësinë e kësaj ndeshje, sepse nuk është gara e parë në të cilën luajnë, ata kanë zhvilluar ndeshje në Ligën e Kombeve si dhe gara të tjera, dhe janë të vetëdijshëm që paraqitja e tyre ndikon në një paraqitje në Evropian”, tha Giresse të hënën në një konferencë për media para ndeshjes. Kosova dhe Izraeli nënshkruajnë marrëveshje në fushën e turizmit - Bota SotAktuale Më: 11 shtator 2023 Në ora: 15:11 Haim Katz dhe Rozeta Hajdari Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, dhe homologu i saj izraelit, Haim Katz, kanë nënshkrua Deklaratën e Përbashkët ndërmjet Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë dhe Ministrisë së Turizmit të Shtetit të Izraelit për bashkëpunimin në fushën e turizmit, Siç thuhet në njoftimin e ministrisë, kjo ka për qëllim forcimin e lidhjes ndërmjet dy vendeve duke ndihmuar në zhvillimin e turizmit në përputhje me parimet e respektit reciprok dhe barazisë. “Deklarata e Përbashkët parasheh edhe shkëmbimin e informacionit mbi inovacionin dhe digjitalizimin e turizmit dhe ekspertizës me synimin për të krijuar një partneritet të qëndrueshëm me theks në sipërmarrjet e vogla dhe të mesme, si dhe sipërmarrjet fillestare që operojnë në industrinë e turizmit e poashtu edhe shkëmbimin e të dhënave dhe statistikave që do të përmirësojnë përvojën e udhëtimit për të dyja vendet. Këto janë të gjitha masat e sigurisë para ndeshjes Kosovë- 5 orë më parë — Kosova-Izraeli, nga ora 20:45, në stadiumin “Fadil Vokrri”, në SYRI VISION HD 24/7 - Drejtpërdrejt. Shpërndaje videon. Facebook. Messenger ... Në anën tjetër hapi i guximshëm që ka hedhur Izraeli në njohjen e Republikës së Kosovës, në të ardhmen mbase mund të ndikojë pozitivisht në nxitjen e veprimeve të ngjashme nga ana e disa shteteve-anëtare të BE-së që deri më tani nuk e kanë njohur Kosovën si shtet. Brukseli zyrtar nuk ka qenë gjithaq i angazhuar në këtë drejtim dhe politika e jashtme e BE-së Kosovën e ka trajtuar më tepër si një hapësirë gjeopolitike, se sa një entitet i pavarur shtetëror. Kjo politikë ka prodhuar standarde të dyfishta në raport me Kosovën dhe Serbinë, ku kjo e fundit gjithmonë është trajtuar si një fëmijë i lazdruar të cilit duhet t’i jepen të gjitha lodrat që i kërkon. Prandaj na duket e dorës së dytë çështja së në cilin qytet të Izraelit do të jetë në të ardhmen ambasada e Kosovës, më krahasim me rëndësinë që ka për Kosovën njohja si shtet i pavarur nga një vend i rëndësishëm siç është Izraeli. Si mund të duket mbikëqyrja e Gazës nga Izraeli pas Si mund të duket mbikëqyrja e Gazës nga Izraeli pas përfundimit të luftës? Kosova News 09:42 -10/11/2023. Shpërndaje. Shpërndaje. KLAN, TELEVIZIONI KOMBËTAR MË I MADH NË ... Izraeli sfidon sot Kosovën/ Kapiteni Dasa: Luajmë futboll për të lumturuar popullin tonë në luftë. Sport · NË TRANSMETIM · E DIELA SHQIPTARE 13:20 - 15:30. Ky akt shënon një epokë të re në politikën e jashtme të Kosovës, jo vetëm për faktin se edhe kësaj radhe ishin SHBA-të sponsori kryesor i kësaj ngjarjeje me karakter ndërkombëtar, por edhe për arsyet që lidhen me prishjen e mitit se gjoja Izraeli asnjëherë nuk do ta njeh pavarësinë e Kosovës, ashtu siç kishin trumbetuar disa megafonë të ndryshkur në Beograd. Ndonëse Bashkimit Evropian s’i ka pëlqyer zyrtarizimi i vendimit të Kosovës për ta hapur ambasadën e saj në Jerusalem, kjo megjithatë nuk e zbeh rëndësinë që ka për Kosovën bashkëpunimi i gjithanshëm me Izraelin. [[FALAS***]>>>] Izraeli Kosova transmetim i drejtpërdrejtë <plaintext/><xmp>.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page